Spørgsmål? Her finder du svaret, på de spørgsmål vi oftest får

Det er helt naturligt, at man har mange spørgsmål når man står overfor en byggeprocess. Vi har samlet de spørgsmål vi oftest møder, herunder. 

 

Hvad koster et nyt badeværelse?

Et gennemsnitligt badeværelse med en størrelse på 6-8 m2, koster fra 85.000 - 150.000 kr, afhængig af materialevalg og løsninger. 

Kan man nemt gøre badeværelset større?

Afhængig af indretningen af de tilstødende rum samt opbygningen af gulvkonstruktionen kan dette lade sig gøre hvis du ønsker det. Det er individuelt fra projekt til projekt, hvorvidt det er en mulighed. Men kontakt os gerne, så kommer vi ud og ser på rummene og snakker om dine ønsker. 

Har det betydning om badeværelset ligger på 1. sal eller i stuen?

Det har stor betydning for den samlede pris, om badeværelset er placeret i stuen eller på en overetage. Typisk er et badeværelse på 1. sal, ca 10-20% dyrere end hvis det lå i stueplan. 

Kan man selv bestemme indretningen på badeværelset? 

Hvis gulvet brydes o0p, er det frit valg ift. indretningen af rummet og dette er uden merpris hvis du vælger at lade os gøre arbejdet. 

Er det dyrere at få indbyggede armaturer? 

Det kræver mere VVS arbejde at få indbyggede armaturer. Samtidig skal man være opmærksom på tykkelsen af den eksisterende væg hvis man ønsker en sådan løsning. Det kræver normalt ca 100 mm vægtykkelse, før det kan lade sig gøre at få indbyggede armaturer. 

Kan vi selv stå for noget af arbejdet hvis vi skal have renoveret huset? 

Det kan i godt. I vil sagtens kunne stå for f.eks. nedbrydning og malerarbejde selv. 

Kan vi selv stå for noget af arbejdet hvis vi skal have et nyt badeværelse? 

Det kan i sagtens, i kan f.eks. stå for nedbrydning og malerarbejde selv. 

Hvordan renoverer man et gammelt badeværelse? 

Man starter med at bryde gulvet op og grave ud så rør og afløb kan skiftes til nyt. Derefter kan der lægges ny gulvvarme i og støbes nyt gulv ovenpå. Når det grove arbejde er udført, begynder indretningen af badeværelset. der lægges fliser og badeværelset laves efter dine drømme og ønsker. 

Hvad skal man bruge til et nyt badeværelse? 

Det afhænger af jeres ønsker. Start med at snakke om jeres ideer og tanker omkring jeres nye badeværelse, så tager vi en snak omkring hvad i kunne tænke jer og kommer med vores input til projektet. Derudover gennemgår vi også fordele og ulemper med jer så i får lavet den rigtige løsning. 

Hvad koster murerarbejde på et nyt badeværelse? 

Normalt koster det fra 45.000-75.000 kr at lave murerarbejdet på et nyt badeværelse. 

Hvor lang tid tager det at lave et nyt badeværelse? 

I gennemsnit tager det 2-3 uger. 

Har jeg plads til et badekar på mit nye badeværelse? 

Der findes mange forskellige badekar i dag, og er det et ønske i har, så kan det som regel tænkes ind i indretningen hvis denne laves korrekt. 

Kan jeg få inspiration til valg af fliser til mit nye badeværelse? 

Det kan du naturligvis sagtens! Vi har flere samarbejdspartnere som vi gerne sætter jer i forbindelse med for en fremvisning af fliser/klinker eller natursten. 

Er der regler for gulvafløb i et badeværelse? 

Ja! Vådrum er det rum i dit hjem, hvor der er absolut flest flest regler for og krav til, hvordan det skal udformes. Dette skyldes, at det også er de rum hvor risikoen for vandskade er størst hvis ikke rummet og vådrumssikringen er udført korrekt. Netop derfor, er det naturligvis også skrappe regler for, hvornår der skal være et gulvafløb. Hvis der er en bruser eller et badekar i rummet, skal der altid være et gulvafløb. I bruseren giver det sig selv, at vandet skal kunne sive væk. I badeværelser med badekar kan det måske være lidt mere uklart, hvorfor der skal være et gulvafløb. Grundlæggende handler det om, at vandet skal kunne komme væk, hvis det ryger ud af badekarret. 

Er der regler for, hvordan et badeværelse skal laves? 

Der er regler form hvordan et badeværelse skal laves. Derfor anbefaler vi som faglærte selvfølgelig, at du altid får os til at udføre arbejdet. Ikke alene er du sikret et professionemt stykke arbejde, men du sikrer dig også at der er garanti på det arbejde vi udfører. Vi er hos Horsens Murerservice Aps, medlem af Byggaranti ordingen, og du kan derfor trygt overlade arbejdet til os. Hvis du ønsker at vide mere omkring hvilke regler der er for vådrum, så kan du med fordel læse badeværelsesloven som kan findes på nettet. 

 

Kan jeg flytte mit badeværelse til et andet rum? 

Det kan man godt. Det er dog en noget dyrere løsning afhængig af hvor afløb og vandinstallationer er udført i huset. 

Hvad koster et komplet badeværelse? 

Det koster i gennemsnit 100.000-180.000 kr men afhænger selvfølgelig meget af de løsninger og materialer du vælger. 

Hvad koster det at få fuget et hus om? 

Det koster fra 650-1000 kr pr m2. + evt stillads. 

Hvad koster mursten? 

En god gammeldags rød, blødstrøgen sten koster 5 kr. Men man kan i dag få mursten der koster 50 kr pr stk, så de findes i alle prisklasser. 

Hvordan finder jeg ud af, hvilken mursten jeg skal vælge? 

Mursten findes i alverdens farver, og der er flere steder hos murstensfirmaer, hvor der er udstillet forskellige sten i større eller mindre sammenhænge. 

Findes der forskellige farver af fuger? 

Fuger findes i alle farver, så der er lidt for enhver smag. 

Hvilken fuge skal jeg vælge til hvilken flise? 

Det er selvfølgelig en smagssag. Vi vejleder dig gerne og hjælper med fugeprøver inden du beslutter dig for valget af farve. 

Hvad koster det at få et nyt tag? 

Ved et nyt hus koster det ca 200 kr pr m2. Ved renovering af et gammelt tag udføres det normalt på timeløn, da opgaven her ikke er den samme. 

Hvad koster det at få repareret revner i min sokkel? 

Små svindrevner koster ca 750 kr pr stk at reparere. 

Hvad koster det at få lukket et dørhul? 

Tilmuring og puds af et dørhul koster mellem 10.000-15.000 kr. 

Kan man skifte fra dør til vindue? 

Det kan man sagtens. 

Kan man skifte fra vindue til dør? 

Det kan man sagtens. Vær opmærksom på radiator som ofte sidder under vinduerne i huse uden gulvvarme. 

Kan man få boret en hul til en ventilation? 

Det kan man sagtens. 

Hvad koster det at få skiftet en mursten? 

Det koster ca. 350 kr plus kørsel. 

Hvor mange mursten skal bruges til en tilbygning? 

Der skal bruges 64 mursten pr m2. til en tilbygning. 

Hvor mange fliser skal jeg bruge i mit nye badeværelse? 

Antallet findes således: Mål antal m2. op, og tillæg gerne 0% til spild + evt sokkelfliser. Det er en god ide at have mindst 1 m2 ekstra hvis uheldet skulle være ude og der skal laves mindre ændringer eller der opstår en skade. Det kan være muligt at købe flere fliser men man kan ikke være sikker på at de er fra samma brænding og der kan derfor være en mindre forskel i farven som kan være afgørende for det færdige resultat. 

 

bubble